INDSKOLING

Er du stærk som Goliat?

Det gamle testamente er proppet med action og sprængfarlige historier! De velkendte fortællinger får nyt liv i Peter Mouritzens fabelagtige genfortællinger og ikke mindst gennem Otto Dickmeiss finurlinge og fan- tasifulde streg.

Bogen indeholder 12 gode historier fra det gam- le testamente, som eleverne skal høre og opleve gennem illustrationerne. Derefter skal der både danses, laves interviews og tegnes billeder!

Du får:

• Et eksemplar af oplæsningbogen ”Bibelstærk” til låns

• PDF med bogens billeder til at assistere op- læsningen

• Undervisningsvejledning og grydeklare elevop- gaver

Klasse: 0.-3. klasse Fag: Kristendom, dansk og billedkunst Lektioner: 1 - 12 lektioner (fleksibelt) Projektperiode: Fra september

Kompetenceområder: Bibelske fortællinger

Moses i ørkenen

I samarbejde med de lokale menighedsråd inviteres udvalgte landskoler på udflugt til Råbjerg Mile. Efter stor succes med lignende arrangementer udviklet af Sæby kirke, forsøger Folkekirkens skoletjeneste i Frederikshavn provsti i år at brede oplevelsen ud til endnu flere børn.

Tag dine elever med på en tidsrejse tilbage til det gamle testamente og tag med Moses på vandring gennem ørkenen. Her bliver vi klædt ud og inddelt i stammer, og vi møder mange udfordringer på den lange vandring gennem ørkenen med Moses.

Vi møder både Farao, Aron, Mirjam, Josva og en slave og vi lærer om guldkalven, finder De ti bud og kobberslangen og meget mere.
Eleverne bliver hentet i busser på skolen og tilbringer dagen i Råbjerg mile og kørt hjem bagefter.

Tidspunkt: 3. Juni 2020

Julekrybbe

Den italienske munk Frans af Assisi fik i 1223 den idé at opstille en julekrybbe i en klippehule, fylde den med hø og en jesusdukke og placere en okse og et æsel rundt om.

Her mente han at have den perfekte kulisse for sin juleprædiken, som nu fik nyt liv ved at blive visuel for tilhørerne.

Siden dengang har der verden over været tradition for at opstille julekrybber i mange forskellige variationer i juletiden.

Børnene kender dem sikkert fra julepynten derhjemme eller i gadebilledet.

Få besøg af skolekirkekonsulenten der vil fortælle julens historie og sammen med børnene levendegøre den, gennem kreativ produktion af egne julekrybber.

Julekrybberne kan efterfølgende udstilles enten på skolen eller i jeres lokale kirke efter aftale.

Konsulenten medbringer alle materialer.

Projektperiode: November + december

Drømmelyset i brønden

Skuespiller Anette Jahn fra Maale Fortælleteater gæster igen det nordjyske.

Hun fortæller denne gang ”Drømmelyset i brønden - historien om Josef”.

Josef er et særligt barn, som stråler så meget, at selv fremmede vender sig om på gaden og kigger efter ham.

Det gør brødrene jaloux. Så slemt at de i fællesskab smider ham ned i den dybe, mørke og ensomme brønd.

Det er en historie om jalousi og mobning. Men det er også en historie om troen på, at det onde kan vendes til det gode. Om at finde lyset i mørket.

Josef kommer igennem så meget ondt, ligesom helten i et folkeeventyr.

Man kan sige, han går neden om, og at han ender med at komme hjem igen.

Han kommer op af brønden ved hjælp af englene og drømmelyset.

Undervisningsmateriale udleveres på dagen.

To forestillinger:

Fredag d. 22. november 2019